В Ямбол връчиха награди за признателност към просветители

...........................................
23.05.2024 / 11:14

В Културно-информационния център „Безистен“ се състоя тържествена церемония, за да се покаже уважението на ямболската общественост към учителите, хората на изкуството и културата. Кметът на града Валентин Ревански каза колко е важно тяхната работа за обществото, защото те водят децата по пътя на образованието и по-доброто им бъдеще. Той благодари на учителите и културните дейци за тяхната отдаденост и любов към работата им.

Кметът и председателят на Общинския съвет Антон Шиков връчиха награди на Община Ямбол по случай 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Наградата на името на Жорж Папазов, известен художник, беше дадена на ръководителката и основателка на Театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова и актьора Кольо Пехливанов. Наградата на името на Ради Колесов, възрожденски учител, отиде при Галина Митраджиева, старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев, старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева, старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, и Дафина Попова, старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“. Освен това педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“ също получи награда.

С наградата за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов е удостоен актьорът в Драматичен театър „Невена Коканова“ Вълчо Янев, актрисата в Държавен куклен театър „Георги Митев“ Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели, директора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и няколко други учители.

Началникът на Регионалното управление на образованието Георги Георгиев също даде почетното отличие „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката на няколко учители.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев