Местният парламент в Сливен гласува отпускане на финансова помощ за малки математици, класирали се в Международно състезание

...........................................
23.05.2024 / 12:35

Местният парламент в Сливен гласува отпускане на финансова помощ за малки математици, които се класираха за финалите на международния турнир „Математика без граници“. Съветниците подкрепиха и именуването на две улици в града - едната ще носи името „Шести артилерийски полк“, а другата - „Мария Кюри“.

Одобрена беше поредната актуализация на общинския бюджет, която включва преразпределяне на средства по отделни бюджетни пера поради неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, закупуване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала и др.

Договорът на сегашния управител на предприятието по озеленяване и гробищните паркове Веселина Казакова беше удължен. Местните власти също решиха да упълномощят представител на Община Сливен в Общото събрание на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, насрочено за 21 юни.

Общинският съвет одобри „Дентален център 1 – Сливен“ да закупи необходимо оборудване със собствени средства. Прието беше и частично изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяне на права на територията на общината, засягащо главно актуализирането на цените за почасово използване на общински зали, които не са били коригирани от 2016 г.

В сесията участва новият общински съветник Георги Георгиев, който зае мястото на Соня Келеведжиева след решение на Върховния административен съд. Разгледани бяха и разпоредителни сделки с общинско имущество, процедури по прехвърляне на собственост, изработване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи на граждани.

Целият дневен ред и материалите към точките могат да бъдат намерени на уебсайта на Общинския съвет: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев