В зала „Сливен“ връчиха наградата „Аргира Жечкова“ на Росица Делчева

Кметът Стефан Радев връчва наградата на Росица Делчева
23.05.2024 / 21:28

Росица Делчева е тазгодишния носител на престижната награда на общината „Аргира Жечкова". Наградата ѝ бе връчена тази вечер на тържествена церемония в зала „Сливен“.

Росица Делчева е учител по биология и здравно образование в Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" Сливен. От инициативния комитет я описват като двигател на редица инициативи – благотворителни базари, акции за събиране на дарения за закупуване на кувьози, за даряване на кръв и др. Извършва активна изследователска дейност и дейности с екологична насоченост. Нейни ученици през години са участвали в различни олимпиади, състезания и конкурси, в които са печелили престижни класирания и награди. Усилията й са насочени към подпомагане на ученици, които имат изявен интерес и задълбочени знания по биология.

„В навечерието сме на най-слънчевия и най-светлия 24 май. Празник, който отбелязваме почитта си и уважението към нашата култура, към нашата писменост и на хората, които са посветили живота си на духовността. Ние като град, с право се гордеем с нашите съграждани, оставили името си във славния летопис на сливналии“, каза в приветствието си кмета Стефан Радев.

„Радвам се, че след толкова години имаме прекрасни учители, на които разчитаме да подготвят децата да бъдат добри и успешни хора и да успяват в живота“, допълни Радев.

Церемонията по награждаването бе съпроводена от концерт на Симфоничен оркестър-Сливен с диригент Ивайло Кринчев. Солисти бяха Даниела Дякова – мецосопран и Иван Момиров – тенор.

На церемонията бяха връчени и други награди на изявени учители, директори на училища и културни институции.

Наградата „Аргира Жечкова“ се връчва традиционно в навечерието на 24 май и се дава на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
Даниела Дякова
Иван Момиров
Симфоничен оркестър Сливен с диригент Ивайло Кринчев
Присъстващите

 

Текст, снимки и видеоклипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев