Дует "Ритон" пяха за сливналии и гости в навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий

Дует "Ритон"
24.05.2024 / 09:24

На 23 май вечерта, площад „Хаджи Димитър“ в Сливен се превърна в сцена за незабравим празник, организиран от Общината по случай предстоящия Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Легендарният дует "Ритон", съставен от Катя и Здравко, зарадва публиката със своята музика, включваща както емблематични хитове, така и песни от най-новия им албум.

Дуото изрази своята благодарност към кмета Стефан Радев и Общината за възможността да отпразнуват заедно този значим празник със сливенската публика. Те споделиха вълнението си, че точно на това място и с тези хора ще отбележат едно от най-важните събития в българския културен календар. Като жест на признателност Катя и Здравко получиха красив букет от кмета Стефан Радев, който допълнително подчерта важността на тяхното присъствие и изпълненията им за празника.

Вечерта приключи с грандиозен финал – празнични фойерверки осветиха небето над Сливен, символизирайки радостта и единството, което музиката и културата носят на хората. Този спектакъл беше перфектният начин да се отбележи важността на езика, образованието и споделената ни културна история, която свързва поколения българи.

Още снимки от новината

Присъстващите на концерта
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев