Кметът Стефан Радев поздравява всички жители на община Сливен с 24 май

Кметът Стефан Радев
24.05.2024 / 09:56

Кметът на Сливен, Стефан Радев, поздрави жителите на града с Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. Той подчерта, че този ден е особено важен за българите, тъй като представлява празник на знанието, духовността и осъзнаването на огромното значение на образованието за оформянето на собствената идентичност.

Радев благодари на учителите, просветните дейци, библиотекарите, журналистите, писателите, представителите на културните институции и всички, които работят неуморно, за да предават знания и да поддържат жива искрицата на духовността. Той подчерта, че образованието е мощен инструмент срещу невежеството и трябва да се използва ефективно, за да се справим с предизвикателствата на съвременността. Кметът вярва във важността на баланса между традицията и иновациите в образованието, за да се осигури устойчивото му развитие за бъдещите поколения.

По повод празника кметът изпрати поздравления до училищата в цялата община и планира да участва в различни тържества, организирани от Общината. Това включва участие в шествие на ученици от сливенски училища, реч на площад „Хаджи Димитър“ и връчване на награди на ученици, спечелили награди от национални и международни състезания и конкурси.

През целия ден са планирани различни културни събития, включително фолклорни изпълнения от гостуващия ансамбъл „Странджа“ и домакинския Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Празникът ще завърши с впечатляващо дрон шоу на централния градски площад, планирано за 21:30 ч. Кметът напомни, че при необходимост поради лошо време, актуализациите на графика на събитията ще бъдат публикувани своевременно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев