АСП стартира процедурата за подбор на кандидати за осигуряване на високотехнологични помощни средства по проект

...........................................
25.05.2024 / 12:32

От 17.05.2024 г. до 17.07.2024 г. Агенцията за социално подпомагане стартира процедура за подбор на кандидати за предоставяне на високотехнологични помощни средства по проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“. Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Общата цел на проекта е да насърчи социалното приобщаване на хората с трайни увреждания чрез осигуряване на лична мобилност и достъпност. Ще бъдат предоставени високотехнологични помощни средства, които ще подобрят социално-икономическия статус, активността за социално приобщаване и възможностите за водене на независим начин на живот на бенефициентите.

Проектът има за цел да подпомогне около 3300 лица с трайни увреждания, осигурявайки финансова подкрепа за тяхното активно социално приобщаване чрез работа, образование, обучение, рехабилитация и др.

За подробна информация относно процедурата, необходимите документи и допустимите кандидати посетете уебсайта на АСП в рубриката „Подкрепа на хора с увреждания“, подрубрика „Проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ или използвайте следния линк: https://asp.government.bg/bg/deynosti/podkrepa-na-horata-s-uvrezhdaniya/proekt-predostavyane-na-pomoshni-sredstva-za-horata-s-trajni-uvrezhdaniya.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев