Президентът Радев и Тамаш Шуйок откриха в Будапеща новопостроената сграда на Български образователен и културен център

...........................................
26.05.2024 / 14:39

Президентът Румен Радев и унгарският му колега Тамаш Шуйок подчертаха дългогодишното приятелство между двете страни, взаимното уважение и доверие, както и духовната връзка, която е здравата основа за продължаващия растеж на отношенията между България и Унгария. Те направиха тези коментари по време на откриването на новопостроената сграда на Българския образователен и културен център в Будапеща. Центърът е построен с подкрепата на двете правителства и ще помещава образователни и културни институции, както и граждански организации на българската общност в Унгария.

Радев специално благодари на унгарската страна за постоянната подкрепа за запазване на националната идентичност, традиции, език и култура на българската общност в Унгария. Унгарският президент Тамаш Шуйок също изрази признателност за усилията на всички, които работят неуморно за поддържане на българската идентичност и общност в Унгария.

Церемонията по откриването на центъра беше последвана от обиколка на Румен Радев и Шуйок на новата сграда, а преди събитието те посетиха и Българската православна църква "Св. св. Кирил и Методий", съобщиха от пресцентъра на Президентството. По-късно президентът Радев разговаря с представители на българската общност, присъстващи на събитието.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев