Основната идея за новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е развитието на района с бившите казарми

...........................................
27.05.2024 / 15:04

Кметът на Сливен, Стефан Радев, обяви, че изграждането на новата улица между булевардите "Бургаско шосе" и "Хаджи Димитър" бележи началото на бъдещото развитие на терените, които някога са били казарми. Улицата вече е отворена за движение и минава през бившите военни поделения. Цената на строителните дейности възлиза на около два милиона лева, като един милион и триста хиляди идват от държавния бюджет, а останалите са общински средства.

Основният фокус на този проект е да се развие районът на бившите казарми. Строителството започна през октомври 2023 г., по време на което бяха изградени канализация и водопровод, велоалея, извършено беше асфалтиране, монтирани бяха камери за видеонаблюдение и осветление и бяха засадени растения. Новата улица помага за облекчаване на трафика при кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Освен това кметът съобщи, че е получил писмо от Министерството на вътрешните работи, в което се иска предоставянето на терен зад паметника на Шести артилерийски полк, чието име сега носи улицата, за преместване на пожарната.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев