МВР изпрати официално искане до Община Сливен да предостави терен за изграждане на нова пожарна в Сливен

Кметът Стефан Радев
27.05.2024 / 16:40

МВР е изпратило официално искане до Община Сливен за предоставяне на един от терените на бившите военни поделения, където се планира изграждането на нова противопожарна служба. Новината беше обявена днес от кмета Стефан Радев по време на откриването на новата улица, носеща името „Шести артилерийски полк“. С изграждането на тази улица гражданите вече имат достъп до паметника на Шести артилерийски полк. Освен това, новият маршрут подобрява връзката на бъдещата пожарна със стратегическите пътища в града.

Теренът, планиран за новата пожарна в Сливен, се намира точно зад паметника и кметът потвърди, че Министерството на вътрешните работи (МВР) е осигурило финансиране от 7 милиона лева за предстоящото строителство. Теренът, собственост на Общината, е с площ от около 10 декара. Преди строителните работи да започнат, старите сгради на мястото трябва да бъдат премахнати. Точната дата за завършване на строителството все още не е определена, тъй като зависи от различни фактори, включително планиране, проектиране и наличност на средства.

Кметът обясни, че Общината е поела ангажимента да създаде план за дизайна на пожарната. След това изграждането на обекта ще бъде отговорност на МВР. Градоначалникът вярва, че изграждането на нова сграда ще разреши дългогодишния проблем на пожарната служба в Сливен, свързана с липсата на достатъчно място. Сегашната пожарна е разположена в стара сграда с ограничено пространство, което затруднява разполагането на оборудването. Освен това тесният път, водещ до пожарната, често налага спиране на движението, за да могат пожарните коли да излязат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев