Технически проблем на Централна гара София предизвика хаос при движението на влаковете

Влак - снимката е илюстративна
28.05.2024 / 11:56

Технически проблем в системата за временно маршрутизиране на компютърната централизация на Централна гара София доведе до забавяне на влаковете в понеделник. Проблемът възниква в 19:10 часа в понеделник и е разрешен едва в 22:30 часа. В резултат на това бяха отменени няколко влака, докато други закъсняха между 40 и 120 минути.

Персоналът на влака беше информиран незабавно за ситуацията, позволявайки на пътниците да вземат информирано решение относно своите пътувания. Чрез говорителите също така се съобщаваше за закъсненията и очакваното време за възстановяване на нормалното движение. От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) заявиха, че причините за софтуерния отказ се разследват от производителя на временната централизация.

Важно е да се отбележи, че от 7 май модернизацията на Централна гара София навлиза в нова фаза, което включва демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В близост до гарата се извършват и активни строителни работи с участието на тежка техника. Въпреки че точната причина за софтуерния отказ все още не е известна, възможно е строителните дейности да са допринесли за прекъсването.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев