Община Сливен планира поредно мащабно облагородяване на квартали в града

...........................................
28.05.2024 / 11:31

Община Сливен обяви планове за значително обновяване на няколко квартала в града. Кметът Стефан Радев разкри подробности пред репортери, като подчерта, че проектът за квартал "Дружба" вече е почти завършен. В момента се разработват проекти за кварталите "Клуцохор", "Българка", "Сини камъни" и няколко по-малки зони в центъра на града.

Радев отбеляза, че това начинание е в съответствие с дългогодишните искания на жителите на града. Някои от споменатите райони включват пространствата зад бившия спортен магазин и кръстовището на улиците „Братя Миладинови“ и „Хаджи Димитър“. Градоначалникът изрази решимостта на Общината да продължи усилията си в тази посока, като се съсредоточи върху премахването на незаконните гаражи, създаването на паркоместа, алеи, места за отдих на открито и подобрено улично осветление и настилки.

Той обясни, че тези подобрения ще трансформират кварталите, които досега не са виждали никакви подобрения, правейки ги по-привлекателни и удобни за живеене за хората, които наричат ​​тези райони дом.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев