Специализирана полицейска операция в област Сливен

...........................................
28.05.2024 / 15:36

В област Сливен се провежда специализирана полицейска операция, насочена към борба с битовата престъпност и престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Операцията обхваща териториите на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и започна в 6:00 часа сутринта.

Като част от акцията се извършват засилени проверки на превозни средства, търговски обекти и частни адреси. Целта е да се гарантира спазването на закона и да се поддържа общественият ред в региона.

До момента полицията работи по седем сигнала за опити за купуване на гласове. Два от тези сигнали доведоха до образуването на досъдебни производства. Останалите сигнали се разследват щателно.

В резултат на операцията вече са задържани трима души. Един човек беше арестуван във връзка с извършен грабеж в Нова Загора, а други двама бяха задържани в Сливен за участие в кражба с взлом от църква в квартал „Речица“.

Операцията включва служители от Зоналното жандармерийско управление в Бургас и Сектора за специални тактически действия към ОДМВР-Сливен.

По време на операцията в РУ-Котел са образувани пет досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите. Освен това е получен друг сигнал, по който е започнато досъдебно производство.

Операцията продължава и правоприлагащите органи остават ангажирани с осигуряването на честни и свободни избори в целия регион.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев