Днес се състоя заседание на Постоянната комисия по заетост (ПКЗ) към Областния съвет за развитие на Област Сливен

...........................................
28.05.2024 / 16:11

Днес се състоя заседание на Постоянната комисия по заетост (ПКЗ) към Областния съвет за развитие на Област Сливен. Председател на комисията е областният управител Чавдар Божурски. Основната причина за срещата беше предстоящото разработване на регионална програма за заетост на Област Сливен.

Приемането на програма за дейността на ПКЗ за 2024 г. също беше част от дневния ред. Освен това, във връзка с писмо от министъра на труда и социалната политика, беше създадена комисия за създаване на регионална програма за заетост и обучение на Област Сливен. Този документ се основава на предложения от областната и общинските администрации.

Детайлите около оценяването на проектни предложения за включване в програмата бяха обсъдени обстойно. Предложенията ще бъдат оценени въз основа на средногодишното ниво на безработица и броя на регистрираните безработни в съответните общини, както и нуждите на местните работодатели от работна ръка.

Общият размер на средствата за финансиране на регионалната програма на Област Сливен, определени в Националния план за действие по заетостта, е 514 674 лева. Разпределението на тези средства между четирите общини е както следва:

Община Сливен: 38% или 195 576 лева

Община Нова Загора: 11% или 56 614 лева

Община Котел: 37% или 190 430 лева

Община Твърдица: 14% или 72 054 лева

Тези суми ще бъдат използвани за разработване на проектни предложения за включване в регионалната програма за Област Сливен. Проектите трябва да бъдат представени в Министерството на труда и социалната политика до 14 юни. Общините имат краен срок до 5 юни, за да представят своите предложения.

Божурски подчерта важността на програмата, заявявайки, че целта е да се използва ефективно програмата и да се ускори нейното прилагане, за да се помогне на общините и малките населени места.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев