Единадесетокласник от ППМГ "Добри Чинтулов" Сливен се представи отлично на състезание по информатика

...........................................
30.05.2024 / 21:37

Мартин Христов от 11.д клас представи отлично Област Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“ на шестото издание на ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS, което се проведе на 25 май 2024 г. Състезанието имаше за цел да даде възможност на участниците да оценят качеството на подготовката си по информатика и уменията си да решават задачи по програмиране.

В състезателната категория Група А (10.-12. клас) Мартин се класира на четвърто място, а сред единадесетокласниците е втори. Състезанието продължи пет часа, през които участниците трябваше да решат четири състезателни задачи. Освен че трябваше да отговорят на тестовите данни, предизвикателство беше решенията на всяка задача да се вместят и в определен лимит от време, който не беше известен на състезателите. Само 30 от общо регистрираните участници от всички области на страната бяха класирани, разпределени в три възрастови категории.

Мартин е новият знаменосец на гимназията. Той носи знамето на училището гордо, отговорно и с патриотичен плам. Неговият преподавател по информатика в гимназията е г-жа Павлина Дончева.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев