В Сливен удостоиха приемни майки с грамоти „Майчино сърце“

Обща снимка
31.05.2024 / 20:34

Приемни майки от община Сливен получиха днес в Областната управа грамоти „Майчино сърце“. Церемонията беше открита от областния управител Чавдар Божурски, който връчи грамотите. Той изрази своята благодарност към тях за тяхната отдаденост и любов, които влагат в грижата за тези деца. Областният управител подчерта, че да си приемен родител означава да поемеш важна отговорност и да участваш в трансформирането на живота на едно дете, като му дадеш възможност да расте в любяща семейна среда и да изгради своето бъдеще.

Сред гостите на тържеството бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова, ръководители на социални звена, които работят с деца, представители на организациите – учредители на приза, и много приемни майки с децата.

„За мен е изключително удоволствие да споделя този важен ден с всички вас. Радвам се, че ние имаме възможността да изразим нашата признателност и да покажем значимостта на това, което правите“, каза в своето приветствие Пепа Чиликова.

Чиликова изрази своето съжаление, че в България все още се изоставят деца от непълнолетни майки, от нежелани бременности и семейства, които са в затруднено положение.

„Приемете моите искрени благодарности и на кмета Стефан Радев за всичко което вие правите за децата“ се обърна още Пепа Чиликова към приемните майки.

Соня Келеведжиева, председател на Сдружение „Демократичен съюз на жените“, отправи думи на признателност към майките и благодари на областния управител за подкрепата. Тя припомни целта на наградата „Майчино сърце“ – да популяризира приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда.

Весела Стефанова, дългогодишен приемен родител и носител на приза „Майчино сърце“, изрази благодарност към инициаторите на наградата и домакина на празника.

На церемонията бе почетена и паметта на Таня Ташкова – началник на областния екип по приемна грижа.

Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.

Наградата "Майчино сърце" е създадена през 2009 г. от Демократичния съюз на жените, Фондация "Рози" и Сдружението за духовни и социални дейности с цел подкрепа на усилията на семействата, които са избрали да отглеждат и възпитават деца, лишени от семейна среда, в домовете си. Събитието се организира всяка година под патронажа на областния управител на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.

Припомняме, че приемните майки в област Сливен са общо 41.

Още снимки от новината

Областният управител Чавдар Божурски връчва награди
...........................................
...........................................
Чавдар Божурски и Соня Келеведжиева
Пепа Чиликова и Димитър Митев
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Текст, снимки и видеоклипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев