Три големи надуваеми атракциона вече радват децата на Сливен

...........................................
31.05.2024 / 21:32

В град Сливен три големи надуваеми атракции бяха поставени на централния площад "Хаджи Димитър" за радост на децата по случай Международния ден на детето - 1 юни. Тези забавни съоръжения са осигурени безплатно от местната община, като всяко дете може да ги използва за забавление в продължение на един час, за да се избегнат тълпите. Атракциите са подходящи за деца на възраст между 3 и 10 години и могат да бъдат посетени днес до 22:00 часа и утре от 9:00 до 21:00 часа.

Освен тези забавления, Община Сливен си партнира с Фондация „Изиарт“ за още дейности, насочени към децата. От 12:00 до 20:00 часа са планирани различни работилници, където децата могат да участват в различни творчески занимания. Едно интересно събитие, организирано съвместно с Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и художествената галерия „Сирак Скитник“, включва интерактивно приложение за смартфони, наречено „Museum Detective“, което позволява на децата да изследват музеите по забавен начин.

Работилниците предлагат голямо разнообразие от изкуства и занаяти, включително създаване на витражи, архитектурни проекти, рисуване върху пясък, изработка на предмети от вълна, производство на сапуни, грънчарство, грим и много други. Представление на Държавния куклен театър, озаглавено „Костенурката Нурка“, ще започне в 16:30 ч. на открита сцена пред Общината. Истински пожарен автомобил също ще бъде изложен, предлагащ на децата възможност да се качат на борда и да преживеят тръпката да бъдат истински пожарникари. И това не е всичко, тъй като през целия ден са планирани още много изненади и забавления за всички присъстващи.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев