В Регионална библиотека "Сава Доброплодни" се проведе Детски празник с приказни герои

РБ "Сава Доброплодни" Сливен
01.06.2024 / 12:21

В навечерието на Международния ден на детето, 31 май, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен организира традиционния Детски празник с приказни герои. Тази година темата беше „Щастието е възможно“. Събитието се проведе в двора на библиотеката, където децата се срещнаха с любимите си герои и се впуснаха в приключения, състезания, танци и забавни игри.

Присъстващите бяха посрещнати от г-н Тъжен и Щастието от спектакъла „Щастието е възможно“. На празнично украсената сцена участваха балетна формация „Пети па“ от Сливен, балет „Барби“ от Сливен и фолклорен състав „Детелина“ при ОУ „Елисавета Багряна“. Вокална група „Славейче“ при ОУ „Христо Ботев“ – Сливен изпълни любими детски песни, а Стефания Георгиева, ученичка в ОУ „Елисавета Багряна“, изпя някои от най-красивите тракийски народни песни. Участници в дефилето бяха и победители от конкурса за най-оригинален карнавален костюм от карнавалното шествие с приказни герои, проведено в града по време на XXVI Национален фестивал на детската книга.

Празникът завърши с общ танц, в който се включиха участниците в програмата и всички деца от публиката. Организаторите бяха подготвили подаръци за децата, включително цветни балони, детски списания, книжки и сувенири.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев