Празник под надслов „Игрите на моето детство“ постави началото на поредица от събития в Нова Загора за Международния ден на детето

...........................................
01.06.2024 / 14:24

На 31 май 2024 г., поставяйки началото на поредица от събития, посветени на Международния ден за закрила на детето, в Нова Загора се състоя празник под надслова „Игрите на моето детство“. Инициативата беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) и Общинския ученически съвет.

Във времето, когато видеоигрите стават все по-популярни, учениците от средните училища в града насърчиха децата да играят на открито. В слънчевия парк, заобиколен от цъфтящата му зеленина и празнична украса, аниматори, облечени като клоуни, демонстрираха на малчуганите как да се забавляват с класически игри като „Куцанка“, скачане на въже, рисуване на асфалт, „Дама“, „Кальо, портальо“, „Пускам, пускам кърпичка“ и други.

Кметът на община Нова Загора Галя Захариева присъства на събитието, за да стане свидетел на детските усмивки. Възпитаници на детски градини и деца със своите родители имаха възможността да се насладят на радостта от играта, да общуват с усмихнатите артистични младежи, да си направят снимки с тях до цветна арка, украсена с балони, да хапнат вкусни лакомства и да се забавляват свободно и от сърце.

Някои от гостите на тържеството донесоха подаръци. Детска градина „Бърборино“ от село Кортен, Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“, Детска градина „Слънчице“, Средно училище „Христо Ботев“, Районното управление на МВР в Нова Загора, както и жители от село Прохорово и физически лица, направили лични дарения, предадоха събраните от тях средства на Веска Вълчева, секретар на МКБППМН. Тези средства са предназначени за благотворителната национална инициатива „Жълти стотинки“ под надслов „Деца помагат на деца“. Тази година средствата ще бъдат използвани за детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка Българска“ в град Нова Загора. Г-жа Вълчева връчи грамоти на дарителите в знак на благодарност за техния щедър жест.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев