Унгарският посланик в България, Н. Пр. Миклош Борош, посети град Сливен

...........................................
03.06.2024 / 19:24

Унгарският посланик в България, Н. Пр. Миклош Борош, посети град Сливен. По време на посещението си той беше топло посрещнат в сградата на Общината от кмета Стефан Радев. Посланик Борош изрази възхищението си от красотата на града и неговата прилика с типичен средноевропейски град.

Двамата с кмета Стефан Радев обсъдиха състоянието на двустранните отношения между Сливен и неговия побратимен унгарски град Печ. Посланикът подчерта важността на поддържането на тези връзки въпреки политическите промени на централно ниво в България. Той изрази благодарността си за отличното сътрудничество между двата града и увери, че остава на разположение за бъдещи съвместни проекти.

Стефан Радев информира посланика за продължаващото развитие на Сливен и богатата история на града във връзка с текстилната промишленост. Посланик Борош похвали кмета за усилията му да запази тази традиция жива в града.

По време на срещата присъстваха консулът Чаба Балог и почетният генерален консул на Унгария в България Йордан Йорданов. Визитата им в Сливен бележи началото на тяхната обиколка из източните региони на страната.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев