Българските младежки делегати към ООН гостуваха в Сливен

...........................................
04.06.2024 / 18:50

По покана на Фондация „За Надежда“ в град Сливен пристигнаха Българските младежки делегати към ООН. Като част от посещението си те участваха в различни събития, организирани съвместно с Младежкия дом в Сливен. Основният фокус на тези събития беше върху запознаването на младите хора в града с ролята и отговорностите на младежките делегати като представители на българската младеж на международни форуми.

По време на престоя си делегатите представиха глобалните цели за устойчиво развитие на ООН, подчертавайки значението им за благосъстоянието на населението, особено на младите хора. За да осигурят интерактивно и ангажиращо изживяване за участниците, те организираха ролева игра, която симулира представянето на идеи на младежи пред институции и донорски организации. Тази дейност имаше за цел да помогне на младите хора да развият уменията си за публично говорене, лидерство и ефективно общуване, които са от съществено значение за успешното участие в подобни форуми.

В семинарите взеха участие деца от квартал "Надежда", както и младежи от Младежкия общински съвет, Българския младежки червен кръст, Ротаракт, Сдружение „Академия за активни младежи“, Клуб по дебати „Сливен“ и Обществения дарителски фонд. Тези събития предоставиха ценна възможност на участниците да се учат един от друг, да споделят своите мисли и опит и да проучат начини за сътрудничество по различни инициативи.

Като цяло визитата на българските младежки делегати към ООН в Сливен имаше за цел да вдъхнови, мотивира и оборудва младите хора с необходимите умения и знания, за да поемат активна роля в оформянето на бъдещето на своя град и страна. Чрез споделяне на информация за глобалните цели за устойчиво развитие и насърчаване на среда за сътрудничество между различните младежки организации, събитието допринесе за изграждането на по-силна и по-обединена младежка общност.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев