Очаква се токът да поскъпне, а парното да поевтинее

...........................................
04.06.2024 / 20:55

От 1 юли се очаква електричеството за домакинствата да поскъпне средно с 1,39% в цялата страна, докато парното и топлата вода ще намалеят средно с 8,44%, според прогнозите на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщава БНР. Очакваното увеличение на цената на електроенергията варира в зависимост от доставчиците, като клиентите на "Electrohold" в Западна България ще платят с 2,74% повече, докато клиентите на EVN в Югоизточна България ще платят с 1,46% повече, отколкото сега. За клиентите на "Енерго-Про" обаче се предлага намаляване на цената на електроенергията с 0,9%.

Цените на парното и топлата вода се очаква да намалеят във всички топлофикационни дружества в сравнение с настоящия период. Най-значителното понижение се очаква в Бургас (-14%), Русе и Враца (-над 11%) , Сливен и Разград (-приблизително 10%), София, Плевен, Перник и "EVN Bulgaria" (-приблизително 7%), Варна (-приблизително 4%) и Велико Търново (-приблизително 2,5%).

Предложенията за новите цени ще бъдат обсъдени на две открити заседания в КЕВР на 11 юни, а окончателното решение ще бъде взето в края на месеца.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев