Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в събитието „Дипломация на чудесата. Бранд България – докосни Родопите“

...........................................
05.06.2024 / 14:10

Ние вярваме, че нашата страна е безкрайно богат източник на съкровища, които трябва да споделим със света. Въпреки това имаме дълг към себе си и бъдещите поколения да създадем закони, които защитават нашето културно наследство и го свързват с туризма. Инициативата "Бранд България" трябва да получи статут и подкрепа от различни институции и организации, за да може да процъфтява в дългосрочен план. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на събитието „Дипломация на чудесата. Бранд България - докоснете Родопите“. Събитието е част от кампанията на вестник „Стандарт“ „Чудесата на България“, която се провежда под патронажа на вицепрезидента Йотова.

По време на събитието бяха представени изложбата „Чудесата на Родопите“ и традиционните марокански дрехи. Вицепрезидентът подчерта важността на създаването на културни маршрути, които свързват исторически места, събития и дати с цели култури. Тя даде примери за грешки, допуснати в миналото, като липсата на България от Кирило-Методиевите маршрути или пренебрегването на къщата на Димитър Талев в Прилеп.

Илияна Йотова също изрази подкрепата си за идеите на Обществото за културно наследство за развитието на "Бранд България" - кампания, която печели съюзници както от институциите, така и от неправителствения сектор.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев