Радев: Предизборната кампания се доминира от усещането, че политическите партии губят доверието на избирателите

Президентът Румен Радев
05.06.2024 / 14:20

Президентът Румен Радев коментира предизборната кампания, отбелязвайки, че партиите изглежда губят доверието на избирателите поради техните коалиции, нарушени обещания и действия срещу конституцията. Той подчерта необходимостта от активно гражданско участие за гарантиране на сигурността, икономическия растеж и бъдещето на България.

Радев засегна манипулирането и изкривяването на истината в политиката, посочвайки примера с войната в Украйна и собственото му представяне. Той предупреди за риска от безконтролна ескалация, включително ядрена война, и критикува онези, които искат да изпратят български войници в Украйна.

Що се отнася до срещата на върха на НАТО през юли, Радев каза, че решението кой да присъства все още не е взето и напомни за ниската легитимност и конституционните нарушения, извършени от настоящото правителство. Той изрази загриженост относно неотдавнашните призиви за разширяване на военните действия в Русия и потенциалното нарушаване на червените линии, които досега са предотвратили широкомащабна ескалация.

Радев също така спомена колебанието на правителството относно определянето на клането в Сребреница като геноцид и призова за последователност в отстояването на демократичните ценности и принципи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев