Министър Николов проведе среща с представители на японската компания „Мейджи“

...........................................
07.06.2024 / 11:03

Партньорството между "Ел Би Булгарикум" и "Мейджи" е значимо за развитието на българското-японското сътрудничество. Министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов изрази желанието си да продължи добрите отношения и да укрепи партньорството. Той запозна представителите на японската компания с новия изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум", Живко Живков, и потвърди, че сътрудничеството ще продължи и занапред.

По време на срещата бе обсъдено предложението на японската страна за създаване на нов съвместен научноизследователски институт в София между "Мейджи" и "Ел Би Булгарикум". Представителите на японската компания споменаха, че проектът е бил предложен преди две години, но е имало забавяне от българска страна при подписването на споразумението за създаването му по повод 50-годишнината от успешното партньорство между двете компании.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум", Живко Живков, подчерта, че ще продължи работата по споразумението за създаване на съвместен изследователски институт, който да защити интересите и на двете страни и да допринесе за развитието на сътрудничеството в научно-развойната дейност.

В срещата участваше и изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания, Константин Стойчев.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев