Вицепрезидентът Илияна Йотова гласува на изборите 2 в 1 с надеждата за различен тип управление на България

Илияна Йотова
09.06.2024 / 14:54

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели, че е гласувала с надеждата за различен тип управление на България, с ясни взаимоотношения между политическите партии и конкретна програма за бъдещето на страната. Тя изрази разочарование от досегашните коалиции и се надява, че новото управление ще бъде по-ясно и прозрачно. Относно сформирането на правителство след изборите, Йотова не е оптимистична заради поведението на някои партийни лидери, но все пак се надява на разумни решения.

Йотова също гласува за българските представители в Европейския парламент, търсейки добре подготвени личности, които да защитават българските интереси и да бъдат критични към Европейската комисия. На въпрос за организацията на изборите от служебното правителство, тя смята, че трябва да се изчака краят на изборния ден и отбеляза множеството сигнали за търговия с гласове, без да е ясно в чия полза са те.

Вицепрезидентът призова българските граждани да упражнят правото си на глас, подчертавайки значимостта му като едно от най-големите човешки права.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев