Президентът Радев упражни правото си на вот на изборите 2 в 1

Президентът Румен Радев
09.06.2024 / 18:40

Президентът Радев упражни правото си на вот на изборите 2 в 1. Той заяви, че българските политици трябва да са научили, че обществените интереси трябва да бъдат поставени пред личните и партийните интереси, за да се постигне стабилно управление. Той подчерта, че гражданската активност не се изчерпва с гласуването, а включва и напомняне на политиците за техните обещания. Радев смята, че ако партиите започнат да оправдават доверието на гражданите, избирателите няма да ходят толкова често до урните.

Президентът също отбеляза, че съставянето на правителство зависи изцяло от партиите и че отказът от защита на националните интереси води до делегитимация и подкопава доверието в институциите. Той критикува партиите за създаването на безпринципни коалиции и предупреди, че политическа алтернатива ще се появи, ако тези практики продължат.

Радев отново подчерта значимостта на машинното гласуване като средство за предотвратяване на недействителни бюлетини и заяви, че ефективността на организацията на изборите ще стане ясна след приключването на изборния ден.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев