От 10 до 14 юни 2024 г. Трета авиационна база е домакин на българо-американските съвместни подготовки „Falcon Defender 2024” и „Falcon Responder 2024”

..............................................
11.06.2024 / 10:12

От 10 до 14 юни 2024 г. Трета авиационна база ще бъде домакин на българо-американските съвместни подготовки „Falcon Defender 2024” и „Falcon Responder 2024”.

За четвърта поредна година, български и американски военнослужещи ще участват в обучение и тренировка, ръководени от инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ. От българска страна ще участват военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили от Трета авиационна база, 24-а авиационна база, 22-ра авиационна база и 12-а авиационна база, съобщиха от Министерство на отбраната.

Обмяната на международен опит през предходните години значително допринесе за развитието на практическите умения и знания на специалистите при изпълнение на стандартни оперативни процедури за реакция на инциденти в и около сгради и зони с контролиран достъп, както и за насочване, ръководство и комуникация за управление на сигурността. Съвместните тренировки са насочени към подготовката на личния състав за противопожарно осигуряване на самолет F-16, работа със специално противопожарно оборудване, действия при гасене на пожар, оказване на първа помощ на пострадали и аварийно-спасителни дейности.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев