Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен проведе днес свое заседание

..............................................
12.06.2024 / 14:56

Днес Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен проведе заседание, свикано от областния управител Чавдар Божурски, за одобряване на проект на регионална програма за заетост за 2024 година.

На предишното заседание на 28 май беше приета методика за оценка на проектните предложения и създадена комисия за разработване на програмата. Постъпиха пет предложения от четирите общини в областта и Областна администрация Сливен.

Програмата предвижда създаването на 139 нови работни места – 64 на пълно работно време и 75 на непълно работно време (6 часа), за период от 3 до 5 месеца, предимно за работници по поддръжка и общи работници в малките населени места. Финансирането от държавния бюджет ще бъде 514 674 лева и се очаква одобрение от Министерството на труда и социалната политика.

Комисията обсъди избягване на дублирането на дейностите с тези на общините и реши да изготви отчет и анализ на свършеното след приключване на програмата.

Венелин Великов, директор на „Бюро по труда” – Сливен и секретар на комисията, запозна присъстващите с промените в проект „Младежка заетост +” и възможностите за безплатни обучения и други мерки за насърчаване на заетостта.

Още снимки от новината

..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев