На ГКПП „Лесово“ задържаха контрабандни златни бижута за над 80 000 лева

Златни бижута
12.06.2024 / 15:32

Продължават съвместните действия на полицейски, митнически и данъчни служители за борба с контрабандата на българските гранични пунктове. Последната успешна акция е проведена на Граничния контролно-пропускателен пункт „Лесово“, съобщава Iskra.bg. На входящото трасе от Турция пристигнал лек автомобил, управляван от турски гражданин с постоянно пребиваване в България. Той заявил пред служителите, че не превозва стоки за деклариране. Въпреки това, инспекторите, прилагайки методологията за анализ на риска, избрали автомобила за щателна проверка.

При проверката на различни места в салона на автомобила и в дрехите на шофьора били открити шест пакета, съдържащи 206 златни бижута – пръстени, гривни и обеци. Според първоначалната експертна оценка, накитите с общо тегло 699,24 грама са изработени от 14-каратово злато (проба 585), а пазарната им стойност е 80 412 лева.

Контрабандните златни изделия са иззети и по случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.

Снимка: МВР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев