Премиерът Димитър Главчев изрази загриженост, че честите избори уморяват избирателите и водят до изборна агресия

Министерски съвет
12.06.2024 / 16:02

Премиерът Димитър Главчев изрази загриженост, че честите избори уморяват избирателите и водят до изборна агресия. Той се надява 50-ото Народно събрание да се конституира бързо и народните представители да започнат работа по съставянето на редовно правителство, което да стабилизира държавата и да осигури по-добър живот за гражданите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Главчев отбеляза, че служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция, като е осигурило честни и прозрачни избори, признати от обществото и чуждестранни наблюдатели. Кабинетът е работил в отлична координация с ЦИК и Министерството на електронното управление, което е осигурило открит процес при удостоверяването на машините за гласуване, включващ представители на партии и НПО.

Министерството на вътрешните работи положи максимални усилия за ограничаване на купуването на гласове, ангажирайки 16 000 служители на изборния ден. Министерството на външните работи организира работата на 769 избирателни секции в 60 държави, позволявайки на 145 962 българи да гласуват за Народно събрание и на 58 803 – за Европейски парламент.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев