Крепост Туида ще бъде домакин на Националното турне „Концерти с кауза“

..............................................
13.06.2024 / 20:23

На 20 юни, четвъртък, от 20:30 ч. Лятната сцена в Крепост Туида, Сливен ще бъде домакин на Националното турне „Концерти с кауза“. Публиката ще се наслади на изпълненията на популярни български артисти, като Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“ и група „Жестим“. Концертите ще се проведат със съпровода на оркестър „София“ и водещ ще бъде Веселин Пренеров.

Събитието е организирано със съдействието на община Сливен под патронажа на кмета Стефан Радев. Специални гости ще бъдат децата и младежите от „Клуб Ритъм“ - Сливен с ръководител Елена Пеева, които ще пеят заедно с изпълнителите.

Турнето подкрепя две важни каузи: кампания за репродуктивно здраве „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и кампания за повече българска музика в националния ефир. По време на турнето ще се раздават информационни листовки за репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат насочени към инвитро процедура за семейство в нужда.

Концертите ще популяризират българския жестов език и творчеството на хора с нарушен слух. За пръв път национално събитие от такъв мащаб ще бъде достъпно за хора с увреден слух, като песните ще се представят от актьори с увреден слух от група „Жестим“ чрез жест и мимика.

Организатори на събитието са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ и Студио Спринт Проджект със съдействието на КТ „Подкрепа“ и подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори са Фондация „Искам бебе“, Агенция „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“ и ХайЛайф. Мотото на турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев