В Сливен се провежда национална тридневна конференция, която събра експерти по физика от цялата страна

..............................................
13.06.2024 / 20:45

В Сливен се провежда национална тридневна конференция, която събра експерти по физика от цялата страна, включително учители, университетски преподаватели, научни изследователи и представители на местни институции. Събитието, организирано от Съюза на физиците в България (СФБ), Министерството на образованието и науката, фондация „Еврика“, Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ и Община Сливен, постави акцент върху образованието по физика и дигиталните технологии.

Кметът на Сливен, Стефан Радев, който е почетен председател на организационния комитет, приветства участниците и подчерта важността на физиката за технологическия напредък на XXI век. Той изрази надежда, че конференцията ще бъде полезна за всички, особено за младите хора.

На откриването присъстваха значими гости, включително председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и началникът на РУО-Сливен Кристиана Добрева-Станкова. Сред наградените за изключителни постижения в областта на физиката бяха Павлина Георгиева и Нели Михайлова, а Пенка Василева беше отличена за създаване на най-подходяща учебна среда.

Конференцията включва доклади от водещи фигури в образованието и науката, публични лекции за Нобеловите награди по физика и химия, както и представяне на първия български учебник по физика. Ще бъдат проведени пленарни, секционни и постерни доклади, както и традиционната Младежка научна сесия.

Събитието ще завърши с дискусия на тема „Дигиталните технологии в обучението по физика – възможности и перспективи“, ръководена от проф. д-р Желязка Райкова и доц. д-р Мая Гайдарова. Конференцията се състоя в конферентния център на хотелски комплекс „Национал Палас“ и имаше медийна подкрепа от БТА, Национално издателство „Аз-Буки“, сп. „Светът на физиката“ и сайтовете НаукаOFFNews и MediaBricks.bg.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев