Кръгла маса на тема „Присъждане на съдебни разноски за възнаграждение на адвокат“

..............................................
14.06.2024 / 12:00

Заместник-министърът на правосъдието Бисерка Цанева приветства участниците в кръглата маса „Присъждане на съдебни разноски за възнаграждение на адвокат“, организирана от Фондация „Център за обучение на адвокати Кръстю Цончев“. Тя подчерта значението на темите, които ще бъдат разгледани, за обществото и Министерство на правосъдието, тъй като касаят достъпа до правосъдие – основен принцип в международни правни актове, обвързващи страната ни.

Цанева изрази пълната подкрепа на министерството за усилията на Висшия адвокатски съвет за усъвършенстване на правната уредба за адвокатските възнаграждения. Тя отбеляза, че достъпът до правосъдие е свързан с достъпа на гражданите до квалифицирана адвокатска защита и че правилната регламентация на адвокатските възнаграждения ще осигури стабилност за адвокатите, гражданите и съдебната система.

Зам.-министър Цанева пожела успех на участниците в кръглата маса и изрази надежда, че експертите от министерството ще спомогнат за намиране на общо решение в полза на обществото.

Снимка: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев