Наградиха проф. д-р Петър Балкански за приноса му в развитието на образователния мениджмънт в България

..............................................
14.06.2024 / 12:19

Проф. д-р Петър Балкански положи основите за значима промяна в българската образователна система със своята магистърска програма, акцентираща върху лидерството. Това заяви министърът на образованието проф. Галин Цоков по време на церемонията за обявяване на проф. Балкански за „Доктор хонорис кауза“ на Югозападния университет в Благоевград.

Министър Цоков връчи на проф. Балкански плакет на МОН и почетна грамота за приноса му в развитието на образователния мениджмънт в България и за цялостната му научна и преподавателска дейност.

Проф. Балкански е създател на междууниверситетска магистърска програма по образователен мениджмънт, внедрена в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Пловдивски университет, Софийски университет, Шуменски университет и Великотърновски университет.

Министър Цоков подчерта, че програмата на проф. Балкански не само теоретично, но и практически допринася за образователната система в България, като акцентира върху образователния мениджмънт и лидерството в училищата. Той отбеляза значението на практическата подготовка, дискусии и решаване на казуси в педагогическите науки.

Проф. Цоков съобщи още, че тази година са се провели нови конкурси с цел избиране на директори на образователни институции, които не са само администратори, а образователни лидери. Много от въпросите, които трябваше да решат, са включени в магистърската програма на проф. Балкански от преди 20 години.

Министърът изтъкна, че проф. Балкански е новатор и лидер в управлението на образованието, което е променено значително благодарение на неговите усилия и на факултета по педагогика на Югозападния университет.

Проф. Балкански подари лични книги на университетската библиотека, които ще служат на бъдещите учители. Той също е член на екип за разработване на Балкански проект за създаване на мрежа на изследователи от региона за развитие на управлението в образованието.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................

 

Снимки: МОН
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев