Резултати от изборите за Европейски парламент

Европейски парламент
14.06.2024 / 17:25

Актуализираната прогноза за състава на новия Европейски парламент се основава на окончателни и временни резултати от всички 27 страни членки на ЕС към 11 юни. Окончателните резултати са от 17 държави, включително Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Литва, Люксембург, Малта, Полша и Словакия. Предварителните резултати са от 10 държави: Естония, Унгария, Италия, Латвия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения, Испания и Швеция.

Избирателната активност в целия ЕС е приблизително 51,08%. Прогнозите за състава на Парламента се базират на структурата на изходящия парламент и неговите политически групи, без да се засяга съставът на следващия парламент на неговата учредителна сесия. Всички национални партии, които не са част от „Необвързаните“ в настоящия парламент, са причислени към категорията „Други“, независимо от тяхната политическа ориентация.

Актуализираните прогнози за местата в Парламента ще продължат да се публикуват на този уебсайт, където ще намерите и национални резултати, места по политически групи и държави, разбивка по национални партии и политически групи, и избирателна активност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев