Главчев сформира специален оперативен щаб за справяне с проблема с градушките

..............................................
15.06.2024 / 16:43

Премиерът Димитър Главчев увери, че държавната помощ ще бъде предоставена в най-кратки срокове след бурята и градушката, които засегнаха гр. Шипка, довеждайки до частично бедствено положение. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане е готова да подкрепи финансово община Казанлък веднага след като бъдат заявени нуждите. Мобилни екипи от Агенцията за социално подпомагане вече посещават засегнатите домове, оценяват щетите и консултират за отпускането на еднократна помощ до 1578 лв. Допълнително, семействата могат да кандидатстват за подкрепа до 2500 лв. от Фонд „Социална закрила“ за обзавеждане, оборудване и ремонти.

Пожарната и полицията са отговорили на около 70 сигнала за наводнени дворове и приземни етажи, паднали дървета и скъсани електропроводни кабели. Разчистени са пет свлачища, работата по още три продължава, а пътят през Шипка ще бъде разчистен до края на деня.

Главчев обяви сформирането на специален оперативен щаб за справяне с проблема с градушките. Щабът включва министъра на земеделието Георги Тахов, министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и ще бъде ръководен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев