България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна

..............................................
15.06.2024 / 16:58

Министърът на отбраната Атанас Запрянов обяви, че България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Той заяви, че предстои да утвърди предложение от началника на отбраната за предоставяне на излишни въоръжения и техника на Украйна, без това да застрашава готовността на българските въоръжени сили както в мирно, така и във военно време.

Запрянов припомни, че служебното правителство работи за нов пакет помощ за Украйна, съгласно решение на Народното събрание. България ще следва логиката на замяна на боеприпаси, за да опреснява своите запаси. Производителите на боеприпаси в страната работят на пълни обороти и извършват търговска дейност не само за Украйна, но и за други страни.

Министърът подчерта, че помощта за Украйна е суверенно право на всяка държава и не е задължителна. Той допълни, че много от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса. НАТО не възнамерява да се намесва с войски в Украйна и иска справедлив мир, което означава защита на украинската територия.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев