На 18 юни на учебния полигон „Ново село“ започва съвместната подготовка „Platinum Lion – 24“

Сливен
15.06.2024 / 17:26

На 18 юни на учебния полигон „Ново село“ започва съвместната подготовка „Platinum Lion – 24“. В нея участват формирования от Втора Тунджанска механизирана бригада на Сухопътните войски, армията на САЩ и многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова държава Италия. Основната цел на учението е подобряване на взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования от НАТО и страните-партньори при съвместни действия.

В учението ще се включат до 190 военнослужещи и до 40 единици техника от 42-ри и 38-ми механизирани батальони, мостостроителен взвод от Втора Тунджанска механизирана бригада, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, както и механизиран взвод от Италия, съобщават от Министерство на отбраната.

„Platinum Lion – 24“ ще завърши с ротно тактическо учение с бойна стрелба на 20 и 21 юни на тема „Механизирана рота в отбрана на предна позиция“.

На 17 юни ще се извърши придвижване на личен състав и техника от Стара Загора, Ямбол и Сливен до полигона „Ново село“. На 21 юни формированията ще се завърнат в пунктовете си за постоянна дислокация.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев