Криминална хроника Сливен - 18.06.2024 г.

Полиция Сливен
18.06.2024 / 09:32

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 17.06.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 18.06.2024 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражба, заявена рано тази сутрин. От таксиметров автомобил е откраднат мобилен телефон „Samsung Galaxy S24“. След проведените незабавни издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Петолъчка“ извършителят е установен и задържан. Той е момче на 17 години от град Сливен. По случая е започнато бързо производство.

На 17 юни, в 18:35 часа, в дежурната част на РУ-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в град Сливен на кръстовище с улици „Радой Ралин“ и „Цар Симеон“. Произшествието е станало между лек автомобил „Ситроен Берлинго“ и велосипедист. Пострадал е 58-годишният велосипедист, който е откаран в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

_____________________________________________

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 153 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 25 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

Направени са 80 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

Възникнали са три пътни произшествия. Едно тежко ПТП с пострадал в град Сливен, за което е образувано досъдебно производство. Две без пострадали на територията на РУ-Нова Загора /1/ и РУ-Сливен /1/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /2/ и РСПБЗН- Нова Загора /1/.

Техническа неизправност е причинила запалване на лек автомобил „Хюндай Атос“. Сигналът е получен на 17 юни,, в 12:20 часа в дежурната част на РС ПБЗН – Твърдица. Произшествието е настъпило по време на движение в село Сборище, ликвидирано е от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен.

На 17 юни, в 19:30 часа, екипна на РС ПБЗН – Сливен е оказал техническа помощ при отстраняване на опасно надвиснал улук на сграда. Счупен клон на дърво повлича кабел, вързан на улука на сградата, вследствие на което част от улука пада върху паркиран лек автомобил "Киа - Сийд" като причинява материални щети. Екипът е премахнал останалата част от улука.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев