Вчера в Ямбол започна 27-то издание на театралните празници "Невена Коканова"

Ямбол
18.06.2024 / 09:50

Вчера в Ямбол започна 27-то издание на театралните празници "Невена Коканова". Тази година фестивалът ще продължи седем дни, а програмата включва премиерен спектакъл на ямболския Драматичен театър „Невена Коканова“, който отбелязва 75 години от обявяването си за държавен културен институт, съобщи директорът Дияна Радева. Празниците се организират със съдействието на Община Ямбол и са част от програмата за Деня на града – Свети Дух.

Фестивалът започна в понеделник в 19:00 часа с постановката „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд, представена от Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово, която е наградена с „Аскеер“ за сценография.

На 18 юни, вторник, театър „Българска армия“ ще представи спектакъла „Басейнът“ по Щефан Фьогел, в който участва Мимоза Бозова, отличена с почетен „Аскеер 2024“.

На 19 юни, сряда, Ловешкият драматичен театър ще представи „Седемте стола“ по романа на Илф и Петров, за която проф. Пенко Господинов получи награда „Икар“ за водеща мъжка роля.

На 20 юни, столичният сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще представи постановката „Светици и перверзници“.

На 21 юни, публиката ще види спектакъла „Любов в сеното“, авторска постановка на Теди Москов, изпълнена от Драматичен театър-Хасково.

На 22 юни, Младежкият театър „Николай Бинев“ ще представи „Опасни връзки“.

Фестивалът ще завърши на 23 юни с премиерната постановка „Милионерът“ на ямболския драматичен театър „Невена Коканова“, режисирана от Богдан Петканин, с Тончо Токмакчиев в главната роля.

За поредна година, зрителите ще бъдат посрещани с класически произведения, изпълнени от възпитаниците на школата по пиано на ОДК. Ще бъдат предоставяни книги на ямболски и други автори и ще има изложба на сценографски проекти на Александрина Игнатова, която почина през април.

Всички спектакли започват в 19:00 часа, а билети могат да се купят от касата на Драматичен театър „Невена Коканова“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев