В София ще се проведе конференция на тема „Права на човека, демокрация и върховенство на закона в сърцето на затворите и пробацията“.

..............................................
18.06.2024 / 11:15

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) е домакин на 29-ата Конференция на директорите на затворите и пробационните служби на Съвета на Европа (CDPPS) на тема "Правата на човека, демокрацията и върховенството на закона в сърцето на затворите и пробацията", която ще се проведе на 24-25 юни 2024 г. в Гранд хотел Милениум в София, България. Конференцията ще се проведе на 24 и 25 юни в София.

В нея ще вземат участие генералните секретари на държавите - членки на Съвета на Европа, представители на Европейския съюз, Организацията на обединените нации, Европейската организация на затворническите и изправителните служби (EuroPris), Международната асоциация на затворите (ICPA) и Европейската федерация по пробация (CEP).

На форума ще бъдат обсъдени въпроси като борбата с организираните престъпни групи, автономията на затворниците, разширяването на пробационните мрежи, ролята на жертвите в процеса на рехабилитация, както и доживотните присъди и режимите с висока степен на сигурност, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Снимка: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев