Симфоничен Оркестър Сливен закрива изключително вълнуващия си 91-ви творчески сезон 2023/2024, с елегантен концерт

..............................................
18.06.2024 / 12:51

Сливенският симфоничен оркестър ще завърши 91-ия си творчески сезон 2023/2024 г. с елегантен концерт на 21 юни, петък, от 18:30 ч. в зала "Сливен".

Великият виртуоз Фредерик Шопен композира два клавирни концерта. Интересно е, че произведението във фа минор, известно като № 2, всъщност е написано по-рано от минорното (№ 1). Композиран, когато Шопен е бил на около 20 години, клавирният концерт е романтичната интерпретация на младия композитор на класическите драматургични принципи на жанра концерт с три части. Тази великолепна и вълнуваща творба ще бъде изпълнена от световноизвестния пианист Людмил Ангелов.

Популярен на петте континента, той изнася рецитали и концерти с камерна музика и се изявява като солист на прочути оркестри под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е на престижни сцени като Берлинската филхармония, Музикферайн и Щатсопер във Виена, Концертгебау в Амстердам, Пленер и Гаво в Париж, Линкълн център в Ню Йорк, Ла Скала в Милано и Алте Опера във Франкфурт." Херкулес в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Операта в Цюрих, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, Auditorio Nacional в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и др.

Людмил Ангелов е записвал за някои от най-големите световни звукозаписни компании. Неговият диск с произведения на Шопен е отличен с наградата "Шопенов диск" от Националното Шопеново общество във Варшава.

Втората творба в програмата е Sinfonietta FP141, написана от талантливия френски композитор Франсис Пуленк за BBC през 1947 г. Този шедьовър от четири части е свеж, лек и изпълнен с танцови ритми.

Оркестърът ще бъде дирижиран от Григор Парикаров, един от най-известните диригенти на българската музика.

Билети за това престижно събитие можете да закупите онлайн или на касата на зала "Сливен" (отворена от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 17:00 ч.).

Още снимки от новината

..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев