Областният управител Чавдар Божурски проведе днес работна среща с част от борда на директорите на EVN

..............................................
20.06.2024 / 15:03

Областният управител Чавдар Божурски проведе днес работна среща с част от борда на директорите на EVN, включително Калина Трифонова, зам.-председател на ЕVN България, и Здравко Братоев, зам.-председател на ЕVN ЕР Юг.

Срещите се провеждат редовно за по-добра координация и оперативно решаване на проблеми. Днес обсъдиха предстоящите инвестиции и проекти на EVN в област Сливен, както и предизвикателствата пред енергийната система.

Ръководителите на EVN представиха инвестиционната програма за област Сливен през 2024 година, която се очаква да надхвърли 8,7 млн. лева поради извънредното изграждане на трафопост за сливенския квартал „Надежда“ след проблемите около Коледа и Нова година.

Инвестициите ще се насочат основно към изграждането на мрежи средно и ниско напрежение, 31 нови трафопоста и саниране на мрежите в малките населени места в областта. В село Крушаре ще бъдат обезопасени въздушните електропроводи заради жалби за прекъсвания на електричеството, причинени от птици.

Друг приоритет е дигитализацията на обслужването, за да се избегнат опашките пред клиентските центрове. Създаден е дигитален онлайн портал, предлагащ всички услуги за улеснение на гражданите.

Областният управител Божурски изтъкна доброто сътрудничество с ръководството на Клиентския енергиен център – Сливен и подчерта навременните действия на EVN при кризисната ситуация със силната градушка в Нова Загора преди седмица.

На срещата обсъдиха и либерализацията на пазара за битови клиенти, както и предстоящото присъединяване на значителни мощности от фотоволтаични централи, получили разрешение за изграждане преди две години.

Още снимки от новината

..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев