Премиерът Димитър Главчев разговаря с посланика на Великобритания Роб Диксън, чийто мандат изтича

..............................................
20.06.2024 / 15:19

Премиерът Димитър Главчев разговаря с посланика на Великобритания Роб Диксън, чийто мандат изтича. Главчев пожела на Диксън и неговото семейство здраве, щастие и успехи в бъдещите им начинания, като изрази надежда, че ще имат множество поводи да посещават България отново. Премиерът благодари на Диксън за значителния му принос към развитието на сътрудничеството между двете страни и отбеляза постигнатите успехи през неговия мандат. Той подчерта, че активното взаимодействие на британското посолство с МВнР и българските институции е положило основите за стратегическо партньорство.

Главчев изтъкна доброто сътрудничество в сферите на сигурността, отбраната, енергетиката, граничния контрол, миграцията, борбата с тероризма, правосъдието, съдебната система, икономиката и инвестициите. Двамата се съгласиха, че е важно двете държави да продължат да помагат на Украйна. Главчев сподели, че е обсъждал темата с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак в Швейцария и изрази твърда подкрепа за Украйна във войната с Русия, подчертавайки, че България ще има конкретен принос за възстановяването на Украйна.

Премиерът изрази желание да продължи активния политически диалог на всички нива с новия британски посланик Натаниъл Копси, който ще встъпи в длъжност през август.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев