Националният отбор на България по хокей на трева спечели бронзови медали на Европейските игри Спешъл Олимпикс

..............................................
20.06.2024 / 17:14

Националният отбор на България по хокей на трева спечели бронзови медали на Европейските игри Спешъл Олимпикс, най-големият спортен форум за хора с интелектуални увреждания, който се проведе в Нидерландия, съобщават от МОН. Отборът се подготвя в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование към Министерството на образованието и науката в Пловдив под ръководството на треньора Димитър Георгиев.

На форума, който се провежда веднъж на две години, участваха над 3000 състезатели с интелектуални увреждания в 20 спортни дисциплини. Българските хокеисти проведоха подготвителен лагер в базата на Националната спортна академия „Васил Левски” в София. Отборът се състои от 10 състезатели – момичета и момчета на възраст между 16 и 25 години.

В квалификационния кръг на игрите в Нидерландия те победиха Чехия с 3:0 и Ирландия с 3:1, но загубиха от фаворита Белгия с 1:4. Във финалната група записаха ново поражение от Белгия и две равенства - 2:2 срещу Нидерландия и 3:3 срещу Великобритания. Това им осигури двубой за трето място срещу Нидерландия. След оспорван мач, българските атлети спечелиха с 3:2 и заеха място на почетната стълбичка. Белгия стана шампион, побеждавайки Великобритания в мача за златните медали.

Съставът на българския отбор включва Ангел Хилендаров (капитан), Мариян Баташки, Ангел Лашет, Кристин Тихолова, Гюлезар Ташева, Кристияна Колева, Християна Стефанова, Тихомир Иванов, Румен Балкански и Радослав Балкански. Те бяха предвождани от старши треньора Росица Соколова, треньорите Георги Ангелов и Любомир Ушеров, и националния координатор по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България Димитър Георгиев. Начело на българската делегация беше проф. Антонио Антонов, изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева.

Това е пореден успех за българските момичета и момчета, които миналото лято спечелиха сребърни медали на Световните игри Спешъл Олимпикс в Берлин, конкурирайки се с повече от 7000 участници от цял свят.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................
..............................................

 

Снимки: МОН
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев