Сливен е домакин на поредното издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

Соня Келеведжиева
21.06.2024 / 20:55

Сливен отново е домакин на театралния детско-юношески фестивал „Сцена под Сините камъни“. Представленията, включени в афиша са 21, като в рамките на събитието публиката може да влезе безплатно в зала „Зора“, за да гледа спектаклите. Най-мащабното театрално събитие започна днес и ще продължи до 23 юни.

Детско-юношеския театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за седма година под патронажа на общински съвет Сливен. Фестивалът е с конкурсен характер. Жури в състав – председател Здравко Гулеков и членове – Георгиос Филаделфевс и Илиян Урумов ще оценяват театралните трупи. Тази година ще има и младежко жури.

През трите фестивални дни на сливенска сцена ще се изявят театрални формации от градовете Сливен, който е домакин, Стара Загора, Габрово, София, Банкя, Провадия и др.

Приветствие към присъстващите отправи председателя на общинския съвет в Сливен, Димитър Митев. „За мен е удоволствие да присъствам на откриването на поредното издание на фестивала. Горд съм, че вече седем години този фестивал започна да придобива все повече и повече значение не само в Сливен, но и в страната“.

Директорът на фестивала, Соня Келеведжиева приветства присъстващите. „За мен е изключителна чест и огромно удоволствие да ви приветствам с добре дошли на седмия детско-юношеския театрален фестивал „Сцена под Сините камъни. Приемете най-искрени и топли поздрави по повод празника на духа, чиито основи положихме преди шест години“.

Сред присъстващите на откриването беше и зам.-кметът Камен Костов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Фестивалът ще приключи в неделя, 23 юни, с награждаване на всички участници.

Организатор на театралния фестивал е Народно читалище "Зора 1860"-Сливен. Партньори на фестивала са Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.

Още снимки от новината

Димитър Митев
Камен Костов
Водещите на откриването

 

Текст, снимки и видеоклипве: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев