Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков участва в заседанието на Съвета на ЕС по транспорт в Люксембург

..............................................
22.06.2024 / 12:42

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по транспорт в Люксембург. На форума министрите приеха общ подход по предложения за Регламент за Европейската агенция за морска безопасност и Директива за речните информационни услуги. Гвоздейков заяви, че финалните текстове напълно постигат целите и запазват необходимата гъвкавост за държавите членки.

В областта на железопътния транспорт министрите обсъдиха Регламент за използването на железопътната инфраструктура в Европа. България подкрепя по-ефективна и гъвкава рамка за разпределяне на железопътния капацитет и се стреми към обновяване на подвижния състав и оптимизиране на инфраструктурата, за да направи железопътния транспорт по-атрактивен.

На заседанието се обсъди и изменение на Директива 92/106/ЕИО за комбинирания транспорт. Гвоздейков представи позицията на България за намаляване на допустимите пътни отсечки чрез въвеждане на максимален или гъвкав праг, съобразен с площта и географското положение на страната.

Още снимки от новината

..............................................

 

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев