Всички пунктове за технически прегледи трябва да подават от 22 юли данните от прегледа електронно към Автомобилна администрация

..............................................
22.06.2024 / 13:29

Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА „Автомобилна администрация“ е до 22 юли 2024 г. От тази дата данните от техническите средства за измерване ще се предават автоматично по електронен път в ИААА, съобщават от Министерство на транспорта и съобщенията. След този срок пунктовете, които не са изпълнили изискванията, ще спрат да функционират.

Напомня се, че през октомври 2023 г. беше изменена Наредба № Н-32 с цел повишаване на качеството на техническите прегледи и засилване на контрола. Според новите изисквания, софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, трябва да бъде инсталиран, за да изпраща резултатите от прегледите електронно в агенцията. От общо 1093 пункта в страната, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април 2024 г. ИА „Автомобилна администрация“ ще издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако те вече предават резултатите от измерванията електронно в информационната система.

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев