На церемония на „Дондуков“ 2 президентът отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата „Спортувай с президента“

..............................................
22.06.2024 / 20:24

Ако искаме България да се развива като силна и успешна държава в условията на ожесточаваща се конкуренция, се нуждаем от млади хора, които да растат силни, волеви, с психическа и физическа устойчивост, чувство за сплотеност и всеотдайност. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, където за трета година отличи младежи, участвали в „Президентския тест“. Инициативата „Спортувай с президента“ насърчава физическата активност сред младите хора. През 2023 г. над 1500 ученици успешно преминаха седемте двигателни упражнения на „Президентския тест“.

На церемонията президентът Радев връчи почетния знак на инициативата на тридесет ученици от цялата страна в четири възрастови групи, които постигнаха най-високи резултати през изминалата учебна година. Той поздрави децата за впечатляващите резултати, волята, усилията и всеотдайността им. Радев подчерта, че спортът допринася за успех не само на стадионите, но и в живота, като помага на младите да растат като достойни граждани на Родината.

Президентът изрази благодарност към треньорите, учителите и родителите за техните усилия и подкрепа в разгръщането на таланта на младите хора. Той също така отличи работата на кметовете на Видин и Русе, които полагат усилия за създаване на по-добри условия за масов спорт въпреки ограничените ресурси. Радев похвали и партньорите на инициативата „Спортувай с президента“ за техния пример в сътрудничеството между обществото и институциите.

Наградата „Община на годината“ получи Община Видин за осигуряване на най-добри условия за масов спорт и развитие на млади таланти, приета от кмета Цветан Ценков. С плакет „Спортен клас“ беше отличен 5 „б“ клас от русенското ОУ „Никола Обретенов“, приет от ръководителя Севдалина Стоянова. Тя получи и грамота за работата си в Ученическата спортна школа в Русе. Президентът отличи с плакет „Доброволец на годината“ ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе за техните доброволчески усилия.

Румен Радев връчи и грамоти на Магдалена Христова, председател на клуб по лека атлетика „Приорити спорт“, за популяризиране на „Купата на Президента по лека атлетика“, както и на партньорите, подкрепящи инициативата „Спортувай с президента“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев