С възпоменателна церемония край Дойран отбелязаха 111 г. от подвига на полк. Константин Каварналиев

..............................................
24.06.2024 / 09:35

Представителна група от Министерство на отбраната отдаде почит пред паметника на полковник Константин Каварналиев, герой от Междусъюзническата война (1913 г.), край град Дойран в Република Северна Македония. Тази година се отбелязват 111 години от героичната му гибел и тази на военнослужещите от 3-а пехотна Балканска дивизия.

На 22 юни, пред паметника на полковник Каварналиев бе отслужена заупокойна молитва. На тържествената церемония бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, както и цветя от български организации и сдружения в Република Северна Македония. В ритуала участваха представители на Министерството на отбраната, водени от бригаден генерал Пламен Йорданов, началникът на Централно военно окръжие полк. Георги Георгиев, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ Димитър Илиев, курсанти и офицери от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов, както и представители на Посолството и на Генералното консулство на България в Битоля.

На 23 юни, на българското военно гробище в Ново село, Република Северна Македония, също ще бъде почетена паметта на загиналите военнослужещи с ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев